Profmarkt.nl - Orderbevestiging

Desktop Linoleum 4023 Nero - 183cm breed

per centimeter minimale besteleenheid is 100 centimeter. Prijs is per centimeter.

Desktop Linoleum 4023 Nero - 183cm breed
Desktop Linoleum 4023 Nero - 183cm breed
Desktop Linoleum 4023 Nero - 183cm breed
Desktop Linoleum 4023 Nero - 183cm breed
Desktop Linoleum 4023 Nero - 183cm breed
0.85 *Prijs is inclusief 21% btw
Artikelnummer10-10-40230
Productkenmerken

Desk Top is opgebouwd uit drie lagen: geïmpregneerd papier (1), linoleumstof (2) en een laklaag (3). Allereerst wordt het linoleumstof gefabriceerd. Dit bestaat uit geoxideerd lijnolie en hars waaraan houtmeel en
kleurpigmenten zijn toegevoegd. Een kalander walst de linoleumstof op het geïmpregneerde papier. Na het droogproces wordt het materiaal voorzien van een laklaag. Deze gecrosslinkte PU-Acrylaat lak doet geen afbreuk aan de speciale touch van het linoleum. De lak heeft een matte glans zodat irriterende lichtreflectie niet voorkomt. Desk Top hoeft in principe niet nogmaals te worden gelakt na verwerking.

Letop: Dit product kan niet geruild of retour.

De breedte van dit product is altijd 183cm.
De minimale besteleenheid is 100cm.
Vul in het onderstaande veld het aantal centimeters in die u nodig heeft.

Desktop Linoleum is een zeer gemakkelijk te onderhouden decoratieve afwerking voor meubels en interieurs. Desktop linoleum kan zowel voor verticale als horizontale vlakken worden gebruikt. De 20 elegante, effen kleuren geven meubels en wanden een tijdloos modern karakter.

Productvoordelen
- Natuurlijke grondstoff en uit herwinbare materialen
- Om te persen op al het gangbare plaatmateriaal
- Levering vanaf 1 m ( 183cm breed )
- Robuust, gemakkelijk te onderhouden, antistatisch en bijzonder hygiënisch
- Hoogwaardige verwerking, elegante optiek en haptiek
- Horizontale vlakken: bijv. werkbladen van bureaus, balies, inlegbodems
- Verticale vlakken: kasten, deuren, fronten, scheidingswanden, wandlambriseringen

Voor de verlijming van de Linoleum adviseren wij het gebruik van witte lijmen of contactlijmen. Letop, altijd eerst een proef verlijming maken.

Dragermaterialen
Desk Top is een bekledingsmateriaal dat wordt aangebracht op een dragermateriaal. Veel gebruikte dragermaterialen zijn MDF, spaanplaat, multiplex en geperste platen. Door het lijmen van twee verschillende materialen tegen elkaar ontstaat er spanning tussen deze twee materialen, dus ook bij de verwerking van Desk Top. Dit geldt met name voor de verwerking op losse panelen. Een tweezijdige verlijming met een materiaal met dezelfde producteigenschappen is aan te bevelen. Bij een groter te verwerken oppervlak zijn de volgende aspecten van belang:
1. de keuze van het dragermateriaal,
2. de dikte, symmetrie en sterkte van het dragermateriaal,
3. de keuze van het materiaal voor tweezijdig verlijmen,
4. en een goede acclimatisering van de te verwerken materialen.
De beste resultaten worden gekregen wanneer beide zijden worden verwerkt met hetzelfde materiaal, op hetzelfde moment en in dezelfde richting.

Verwerking
Behalve het acclimatiseren zijn geen voorbereidingen voor het verwerken van Desk Top noodzakelijk. Desk Top is flexibel en veerkrachtig. Om doortekenen te voorkomen is het noodzakelijk dat het oppervlak van het
dragermateriaal en de rugzijde van Desk Top schoon zijn. Het dragermateriaal dient vrij te zijn van oneffenheden of andere materialen die de vlakheid kunnen verstoren.

Handmatige verwerking
De toe te passen methode om Desk Top te verwerken is uiteraard afhankelijk van het ontwerp. Volg, wanneer een vlak oppervlak in zijn geheel wordt voorzien van Desk Top, de volgende stappen:
1. Lijm het met een overlap gesneden Desk Top op het dragermateriaal.
2. Om mogelijke doortekening te voorkomen verdient het de voorkeur de lijm aan te brengen met een vachtroller.
3. Druk Desk Top stevig aan met bijvoorbeeld een handroller.
4. Zaag, frees, snijd of schaaf de drager en Desk Top gezamenlijk in de gewenste vorm zodra de lijm is afgebonden (gebruik scherpe gereedschappen!).
5. Breng eventueel een rand voor de afwerking aan.
Desk Top wordt vaak verzonken aangebracht in bijvoorbeeld bureaubladen. Het verdient dan de voorkeur Desk Top eerst te verlijmen op een plaat MDF (ca 6 mm dik) volgens de hierboven beschreven werkwijze en deze
combinatie vervolgens in het voorbewerkte bureaublad aan te brengen.

Kleurverschillen
Zoals bij vrijwel alle bekledingsmaterialen kan het zijn dat dessins uit verschillende producties kleine kleurverschillen tonen. Het is van belang hiermee rekening te houden in geval van nabestellingen. Tijdens de laatste fase van het productieproces kan op Desk Top een geelachtige waas, de zogenaamde droogkamerfilm, ontstaan. Dit is vooral zichtbaar bij lichtere kleuren. Zodra het materiaal aan daglicht wordt blootgesteld verdwijnt de droogkamerfilm vrij snel.


Letop: Dit product kan niet geruild of retour.