Ladegeleiders

Ladegeleiders

Zoek je naar ladegeleiders of laderails? Bij PROFMARKT vind je ladegeleiders in vele soorten en maten, wij hebben bijvoorbeeld de merken Accuride, Blum, Häfele, Grass, Häfele en  Hettichen. Leverbaar in standaard uitvoering als ook softclose ladegeleiders of push-to-open ladegeleiders. Zoek je kunststof laderails of laderails voor zware toepassingen, je vindt het bij PROFMARKT.

Het comfort van een moeiteloos glijdende lade
Ladegeleiders zorgen ervoor dat een lade soepel open en dicht gaat. Er zijn diverse soorten geleiders allen hun eigen functies hebben en eigenschappen. De standaard geleiders hebben meestal een zelfinloop. Die trekt de geleider van de lade dicht tijdens het sluiten. Dit is niet het zelfde als softclose, die het sluiten dempt. Onder de standaard ladergeleiders vallen de kunststof laderail, groefgeleider, rolgeleider, kogelgeleider, softclose en de push-to-open geleider.

Rolgeleider
Een rolgeleider heeft wieltjes waardoor de ladegeleider heen en weer kan rollen. Deze geleider is eenvoudig te monteren én uit elkaar te halen, wat de reiniging ook vergemakkelijkt. Bij een rolgeleider heb je tevens de mogelijkheid om een lade alleen uit te trekken of volledig uit de kast te halen. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Kogelgeleider
De kogelgeleider is preciezer en stabieler dan een rolgeleider, waardoor er een strakke en soepele schuifbeweging ontstaat. Deze ladegeleider heet een kogelgeleider omdat de rollende kogeltjes in de kogelkooien de lade verticaal vasthouden.
Kogel ladegeleiders zijn er in softclose en push to open varianten en de ladegeleiders zijn er in gedeeltelijk als volledig uittrekbare varianten.
Kogel lade geleiders zijn perfect toepasbaar in kasten en ruimtes die bewegen. Hier kun je denken aan meubelstukken in boten, bestelwagens en caravans.

Softclose geleider
De softclose ladegeleiders werken met een dempingssysteem, hierdoor sluit de lade gedempt. Geniet van fluisterstille sluitingen en moeiteloos glijdende laden.

Push-to-open geleider
Open uw laden zonder enige moeite met onze push-to-open geleiders. Met een simpele druk opent uw laden zich moeiteloos, waardoor u gemakkelijk toegang krijgt tot uw spullen zonder handgrepen of knoppen.